Viticulturist

Не всеки пие вино. Но има и хора които му се отдават за цял живот. Те обичат да говорят за вино, да обикалят из винарските изби и лозя, имаики желание да научат всичко възможно за тази древна и почитана напитка. Хората, които наистина са очаровани от виното, и които са заинтригувани не само от вкуса, а и от науката за вино, често стават viticulturists.
 Viticulturists са учени, които изследват развитието на гроздето. Повечето  време са из лозята в изследване и проучване на различните сортове грозде за винопроизводство,стафиди и фармацията. Работата им започва от избора на място за създаване и отглеждане на лозя, почва и климат отговарящ за дадения сорт, начини на напояване, торене, размножаване и селекция.Те работят съвместно с винопроизводителите, като се стремят да осигурят най-добрите технологични характеристики на гроздето за производство на вино.Също така се занимават и с отглеждането на подходящи сортове грозде за стафиди, сокове.В процеса на работа с грозде те са отговорни за всичко, повишаване качеството на лозята, извършването на правилни резитби, както и насърчаване растежа на сладко, вкусно грозде. Някои viticulturists работят изключително с определени сортове грозде. Участват в обиколки из лозята, като спомагат за повишаване на винения туризъм, посещават международни панаири, други лозя по целия свят и се запознават с новите технологии и традиции в производството на грозде и вино.
Освен, че отговаря за гроздето, viticulturists също така участва и в екологосъобразното земеделие. Те трябва да се борят с вредителите, ерозия на почвата и болести, и винаги са готови да се справят с естествени и безопасни начини, и да решат тези проблеми.
Viticulturists работи в тясно сътрудничество с енолози, заедно работят в лозята, и се грижат да расте здраво, вкусно грозде.Винопроизводителя може да бъде най-талантливия, но ако viticulturist не е толкова добър, виното ще бъде кисел гроздов сок в красива бутилка.

2 thoughts on “Viticulturist

Коментирайте,това е ваше право