THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

Вече седем години Балканският винен конкурс и фестивал (BIWC) се е превърнал в нарицателно за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона и в това число на българските.Събитието ще се проведе в периода 17-20 май в Гранд Хотел София и както всяка година, така и тази е съставено от две части: Конкурс и Фестивал.

Всяка година интересът от страна, както  на международното жури, което и тази година е много силно с 4 Masters of Wine и 1 Master sommelier, така и от страна на многобройните вносители, търговци, медии и винени любители расте.

От тази година регламентът на BIWC е променен и вината ще се оценяват  по 100 – точковата система ( до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система). Прибавя се и още един медал: DOUBLE GOLD.  Повечето изби използват 100 – балната система като маркетингов инструмент и гордо ще показват точките си. От друга страна използването на новия медал DOUBLE GOLD ще позволи на изключителните вина да блеснат и ще улесни процеса за определяне на трофеите в отделните категории на Конкурса.

За седмото си издание BIWC излиза с нова визия.

 

От тази година започва партньорство с най-голямата винена организация в Китай —  INTERWINE CHINA http://www.interwine.org/en/, с която ще се подпише споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018. “

Балканския винен фетсивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

 

Коментирайте,това е ваше право