Страна на живота – Дефиле“Вино и Гурме“ 2016

За поредна година се проведе „Дефиле Вино и Гурме“ в Стария Пловдив.Доброто време бе с нас,а от там и настроението, съчетано с новите реколти бели вина и ароматните червени на присъстващите винарски изби.Тази година взеха участие 16 изби,от различни части на страната.Съпътстващо с програмата имаше и 11 водещи кулинари с много добра кухня,пълни чинии гурме  ястия,суджуци и позабравени мезета.

Хубавото на това събитие е, че може да посетиш къщи в Стария Град които през другото време са затворени за посетители.Всички сгради са поддържани,градините са с добре окосена трева и подрязани в различни форми храсти.

yustina

ВИ „Villa Yustina“ освен прекрасните нови реколти бели вина и розе предлагаха на масовата публика посетила“Тракийски стан“ информация за винената карта на Пловдивския регион.Също така можеше да се опитат и шоколадови бонбони приготвени с вино от избата.

Дефиле Вино и Гурме цели да популяризира забележителностите на града,да привлече повече туристи и гости на Пловдив.Все още няма такова положително отношение към популяризиране на добрите качества на доброто българско вино.Предлагането на пластмасови чаши за дегустиране на висококачествени вина с цени от 12 – 35лв,също е недостойно за оценяване труда на винопроизводителя.

Събитието бе посетено от много чужденци,над 6000 души разгледаха Стария Пловдив,опитаха много интересни храни и ароматни вина.

azur
Слънчева страна,слънчеви усмивки!
kopsa
Вината на ВИ“Шато Копса“ и ново вино от сорта“Червен Мискет“ с марката“AXL“
bendida
Bendida Winery
stema
Stema Winery
mravki
Селски Мезета Бояджиев
diana
Комплекс „Дияна“с.Труд

Коментирайте,това е ваше право