Ресвератролът-не толкова полезен и магичен

polifenoles-y-resveratrol-compuestos-bioactivos-de-la-uva1285682362

Според едно скорошно изследване,публикувано в американско медицинско издание,ресвератролът не редуцира рисковете от кардиологични и онкологични заболявания. Доскоро се смяташе ,че антиоксидантът-ресвератрол има превантивен ефект при някои от тези заболявания и при завишена консумация на мазни храни,богати на холестерол-LDL.
Това твърдение е опровергано от Доктор Ричард Семба-професор по офталмология от факултета Джон Хопкинс в Балтимор. Между 1998 и 2009 година,неговият екип е изследвал 783 тосканци над 65 години от две селца в Кианти. Районът на Тоскана не е избран случайно-типично винарски и с редовна консумация на червено вино.Изследователите са анализирали нивата на някои молекули в урината-резултат от метаболизма на ресвератрол. Те са подбрали хора с режим на хранене наситен с този антиоксидант. За съжаление тази категория хора не е живяла по-дълго от друга група хора с режим на хранене обратен на първия-беден на ресвератрол. Продължителността на експеримента е била 9 години, а броят на починалите-268,разпределени пропорционално на 4 групи различни хора,избрани според различни нива на метаболизъм на ресвератрол. Групата от хора с богат прием на ресвератрол са засегнати от кардиологични и онкологични заболявания,също толкова,колкото и останалите 3 групи.

Resveratrol-T_1030
Въпреки негативните резултати от този експеримент,консумацията на червено вино,черен шоколад и някои плодове имат превантивен ефект при някои кардиологичнo-съдови и онкологични болести.

АКО ИСКАТЕ РЕДОВНО ДА ПОЛУЧАВАТЕ ВСИЧКИ ПУБЛИКАЦИИ ОТ САЙТА,АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА БЮЛЕТИН ПО ПОЩАТА!

Коментирайте,това е ваше право