Защо червено вино е най-добрият алкохол за страхотен секс

Винаги съм искал да обясня това чудесно топло, отпускащо чувство, което изпитвам когато изпия една или две чаши червено вино.Разбира се това е алкохолът, този който придава това усещане, но е различно когато пия ракия или бира.Отговорът е прост – червеното вино увеличава сексуалната възбуда при мъжете и жените.Освен, че може да ни предпази от затлъстяване, понижава риска от диабет, предпазва от загуба на паметта, помага в битката с депресията, помага на нашето сърце, и  разпалва душата ни.

Според група италиански изследователи в червеното вино има съединения които стимулират нашите ерогенни зони.Пиенето на две чаши на ден дава на жените по-високо сексуално желание, а при мъжете редовната употреба на червено вино увеличава количеството на тестостерона в кръвта. Това се дължи на съдържащия се в него кверцетин, който блокира действието на ензима UGT2B17, който обикновено свързва тестостерона с молекули, позволяващи изхвърлянето му с урината и увеличава  жаждата за секс.

Вина, които предизвикват жените

Жените се възбуждат от мускусен, земен, дървесен, и черешови аромати. Зряло Мерло Reserva от Сакар,зряла слива,с леко загатнат аромат от дъба,сорта Пино ноар и Гъмза, може да погали небцето и да предизвика силна страст във всяка жена. Не се колебайте да опитате италиански Chianti Classico, вино с аромати на  сладка черна череша и земен трюфел. Също в „списъка за пиене“ трябва да бъде и Зинфандел, високо-октаново грозде с турбокомпресор аромати на сливи, корен от женско биле и черен пипер.

Вина, които предизвикват мъжете

Изследванията показват, че мъжете изключват  вина с аромат на лавандула, карамел, масло, портокал, сладък корен, печени подправки и ванилия.

Мавруд или Рубин от Тракийска низина,богато на плод Мелнишко вино може да напълни с кръв всяка мъжка глава,да опияни и разпали страстите неудържимо. Rioja Gran Reserva разполага с всички необходими пълномощия, повече от обикновена  Reserva, ще получите дървесина под формата на приятна ванилия и карамел върху тъмно синя слива. Богатството на Côtes де Rhone за някои е феромон в любовната игра, с нюансирани червени плодове и пиперливи подправки.

Умерената консумация на червено вино,ще ви доведе до приятни моменти с партньора,съчетано с вкусна храна, в късните часове на деня.

Честит „Трифон Зарезан“ на любителите на вино,а на влюбените Честит „Свети Валентин“!

 

 

Коментирайте,това е ваше право