Виното е на DiVino.Taste 2016

div

И тази година DiVino.Taste 2016 не ни остави с празни чаши! Много вино, приятно опияняващо настроение, приятели разказващи интересни истории за вино.Срещата с производителите винаги дава много информация за вината им. Радост е за окото – все по-хубави етикети на бутилки, а качеството на вината………..СТРАХОТНО!

Българските винопроизводители показаха страхотни бели вина от реколта 2016/Совиньон блан, Врачански Мискет, Ризлинг/. Поздравления за Черноморските изби – Шато Сунгурларе, Винарна Зеланос, Винарна Старо Оряхово, ВИ Варна, Санта Сара, Салла Естейт, Изба Царев Брод, винифицирали страхотни бели вина от български сортове грозде. Младите червени вина на ВИ Братанов и ВИ Вила Мелник, кипяха и вкарваха енергия в тялото вкусвайки ги. Интерес бе младо вино Biturika на Шато де Вал – старо име на град Бордо по време на древен Рим, а също така и име на съвременният сорт Карменер. Реколта 2013 при червените е отлежала в бутилка и вече почти готова за да и се насладим. Ароматен на вкус Rubin Reserve 2013 на ВИ Драгомир,Vinica Mavrud на ВИ Загрей, много добър купаж Claret Reserva на Шато де Вал, Cabernet Franc на Салла Естейт, серията K1 на ВИ Балар, Pinot Noir на Росиди. Не мога да спря да пиша колко хубави вина! Много добра организация, винаги чисти чаши, добър кетъринг и хубави украси на щандовете.

dragomirem

 

 

 

 

 

 

 

 

DiVino.Taste 2016 остави красиви впечатления на много от любителите на вино,търговци и производители.Срещата на това събитие, майсторските класове, дегустацията на различни български вина, допринася за обогатяване на винената култура на българина, дава възможност на много гости от други държави да се докоснат до българското вино. Винаги трябва да ценим огромното разнообразие на високо качествени български вина и да  подкрепяме за съществуването им, и възвръщането на международни пазари.

Как ще стане това?………… като сме обединени заедно, и консумираме повече вина от България.

kolarovosow

Коментирайте,това е ваше право